Testosteron og sexlyst

Det er ikke så veldig mange som er klar over at testosteron påvirker sexlysten. Samtidig er det også svært mange menn og kvinner som sliter med nettopp dette. Det skal dermed være sagt at testosteron hovedsakelig påvirker sexlysten til menn, men det kan også ha en innvirkning på kvinner. Vi skal nå i denne artikkelen se nærmere på dette temaet. Hvem sliter med det? Kan man fikse det? Og kanskje viktigst av alt: Hvordan fikser man det?

Mange vegrer seg nok for å ta kontakt med legen eller annet helsevesen om dette problemet, og det er naturlig nok. Temaet kan være ganske flaut å snakke om, og for mange føles ikke den aktuelle problemstillingen særlig reel i forhold til hvilke andre problemer både en selv og andre kan måtte møte på i løpet livet. Det er likevel verdt å merke at om man opplever å ha dette problemet over lang tid kan være en mulighet for at det er snakk om noe mer alvorlig, som for eksempel kreft. Snakk derfor alltid med legen om du har mistanke om noe slikt.

Hvordan påvirker testosteron sexlysten?

Testosteron er det mannlige kjønnshormonet, og påvirker en rekke ulike kroppslige funksjoner. Spesielt viktig er det for under puberteten, hvor kroppen sakte men sikkert utvikler seg fra barnekropp til å være en voksenkropp. Her vil enver mann, eller i alle fall de aller fleste, legge merke til at også kjønnsorganet utvikler seg. De aller fleste begynner kanskje også forsiktig å utvikle noen seksuelle fantasier. Etter hvert får man også sin første orgasme. I denne prosessen og utviklingen og utviklingen har hormonet testosteron en svært viktig rolle. Denne rollen tar den også med seg videre inn i voksenlivet. Her påvirker den også mange av de samme kroppslige funksjonene. Også for kjønnsorganet spiller testosteron her en vesentlig rolle, men her da i form av sexlyst. Dette er en viktig lyst for alle skapninger, også mennesker. Sexlysten motiverer den enkelte til å reprodusere seg, noe som er vesentlig for at en art skal kunne opprettholdes. For mennesker kan det også bety noe mer, spesielt i parforhold, hvor seksuell omgang i mange tilfeller er en del av det være i et forhold.

https://www.youtube.com/watch?v=2Gva_lAUrAg

Om en opplever at denne lysten forsvinner, kan det derfor være ganske lurt å gjøre noe med det. Ikke bare kan det potensielt sett hindre en fra å få barn, men også være en stopper for forholdet med partneren man er sammen med. Det finnes heldigvis noen enkle grep man kan gjøre for å heve nivået av testosteron i kroppen, og dermed potensielt sett også heve sexlysten til den det gjelder. En av disse grepene er det å ta tabletter. Det finnes både tabletter med og uten resept, men som du sikker skjønner må du til legen for å utredes for å få de reseptbelagte tablettene. Videre finnes det også en rekke ulike helsekostprodukter som lover å heve nivået av testosteron. En annen metode man kan bruke, er å fokusere på de mer «naturlige metodene», som å holde en sunn livsstil, trene, og spise visse matvarer som inneholder stoffer som fremmer produksjonen av testosteron. Finn det som passer for deg selv, og kontakt lege om problemet skulle komme til å vedvare over lengre tid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *